A Lawaiian Sunday Morning (2003)

Op een dag word je wakker en heb je zin om een album te maken. Dus vertrok Lawaii voorman Ruut van Andel naar Studio 195 om het album op te nemen. Resultaat: veel muzikale gekte, in krap 23 minuten. Omdat de buren nog in het Brabants nariepen "Gaode weer Lawai maoken" wordt Lawaii als geuzennaam gekozen. Zo simpel begint het verhaal van Lawaii.

Manifest (2006)

In 2006 verscheen Lawaii plaat nummer twee, 'Manifest', met daarop sixtiespop in de breedste zin van het woord. Manifest meandert tussen psychedelic en garage, minimaal en bombastisch, Love en The Monkees. Het album bevat alle geluidsbronnen die maar voor handen waren; waterpijpen, nietmachines, boterhamzakjes, zagen, hamers, boormachines, kokosnoten et cetera. Toen de CD bijna klaar was kwam de drang wat met de muziek te doen. Lawaii is groeide uit tot een heuse viermansformatie en is begonnen aan een reeks onvergelijkelijke optredens. Thomas Snoeijs (slaggitaar), Freek van Andel (bas) en Jacco van Dongen (drums) vergezellen Ruut (zang, gitaar, orgel) in zijn queeste experimentele sixtiespop nieuw leven in te blazen. Veel van de ongebruikelijke instrumenten die te horen zijn op de twee albums zullen ook live tevoorschijn worden gehaald. Het doel is het publiek te overrompelen met verfrissend nieuwe, oude muziek.

Meloditis (2010):

Veel optredens verder levert Lawaii begin 2010 een derde album af. Herhaalde bezoeken aan Studio 195 in Wernhout resulteren in een nieuwe retropop plaat getiteld 'Meloditis'. Verzet is zinloos!